Kuvar Davide Brovelli
Težina pripreme Lako
Vreme 30 minuta

Vegetarijansko, bez glutena

SASTOJCI ZA 4 OSOBE

1,2 l povrtne supe
320 g Carnaroli pirinča
1 ljutika
1 glavica cikorije (radič)
suvo belo vino
Pecorino Romano DOP
ekstra devičansko maslinovo ulje
biber

cacio e pepeOčistite cikoriju, isecite je na kriške i potopite u vodu sa ledom da postane hrskava.
Iseckajte luk i propžite ga u loncu sa kapljicom ulja.
Tostirajte pirinač i pomešajte ga sa 1/2 čaše vina.
Prelijte pirinač bujonom i kuvajte dodajući po jednu kutlaču na svakih 15 do 18 minuta ili kada se bujon redukuje.
Promešajte 200 g naribanog pekorina sa 2 kutlače vrućeg bujona.
Mutite štapnim mikserom da dobijete kremastu masu. Odvojte 4 kašike za završno serviranje.
Umešajte pirinač na kraju kuvanja sa kremom od pekorina, dodajte jednu kašiku narendanog pekorina i kapljicu ulja.
Servirajte rižoto sa cikorijom, sa strane stavite krem od pekorina i obilnu količinu mlevenog bibera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije