Kuvar Alessandro Procopio
Težina pripreme Srednje
Vreme 1 sat i 15 minuta
Vegetarijansko bez glutena

SASTOJCI ZA 6 OSOBA
480 g integralnog pirinča Carnaroli
100 g šećera
80 g maslaca
60 g sira Grana Padano DOP
1 citron
pirinčno brašno
isprani kapari
limun
žalfija
vinsko sirće od belog grožđa
ulje od kikirikija
so
ekstradevičansko maslinovo ulje

Rizoto sa citronom

Prokuvajte nakratko koru citrona.
Istopite šećer u 150 ml vode i soku od ½ citrona; dodajte u sirup koru ovog južnog voća i posle 1 minuta isključite ringlu. Ostavite da se ohladi, a zatim isecite koru na manje trake.
Pržite pirinač nekoliko minuta u šerpi bez dodavanja ulja; sipajte 1 kutlaču ključale vode i kuvajte ga 40-45 minuta, dodajući postepeno ključalu vodu.
Zagrejte u međuvremenu ulje od kikirikija; uvaljajte listove žalfije u pirinčano brašno i pržite ih nekoliko sekundi. Ocedite ih i poređajte na kuhinjski ubrus da se osuše. Posolite neposredno pred konzumiranje.
Pomešajte na kraju rižoto sa maslacem, sirom, 1 kašikom sirćeta i malo soli. Dodajte narendanu koru od ½ limuna i prelijte sa malo maslinovog ulja. Poslužite dodajući u svaki tanjir po nekoliko kapara, koricu citrona i prženu žalfiju.

Rižoto cacio e pepe

AUTOR: Alessandro Procopio / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: Riccardo Lettieri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije