
Novi broj magazina La Cucina Italiana!
U razgovoru sa šefom Davidom Šimunićem, maestrom iz restorana Salon 1905, koji je u Gault&Millau vodiču za Srbiju proglašen za Šefa budućnosti,...
pročitaj jošKuvar Luigi Stinga
Težina pripreme Lako
Vreme 25 minuta
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
350 g širih špageta (spaghettoni)
200 g pekorina
40 g butarge (sušena riblja ikra)
limeta
maslac
so
biber
Kuvajte špagetone u velikoj količini slane ključale vode i procedite ih 2 minuta pre isticanja vremena naznačenog na pakovanju.
Izrendajte pekorino.
Isecite butargu na tanke šnite.
Sjedinite pekorino sa 2 kutlače vode od kuvanja testenine uz mešanje žicom.
Istopite kockicu maslaca u tiganju, dodajte biber i pola kutlače vode od kuvanja testenine; zatim dodajte špagetone i pržite ih još 2 minuta uz povremeno mešanje.
Skinite tiganj s vatre, uspite krem od pekorina i dobro promešajte.
Sipajte špagetone u tanjire, dodajte šnite sušene riblje ikre, narendanu koru limete i nekoliko tanko isečenih kriški. Odmah poslužite.
PRŽENI BAKALAR SA ZELENIM MAJONEZOM
Širom sveta popularna vrsta italijanskog hleba tj. focaccia prepuna je ukusa pečenog belog luka, čeri paradajza i mirisnog ruzmarina. Ova, neobičn...
pročitaj jošKuvar Davide Brovelli Težina pripreme Srednje Vreme 1 sat i 30 minuta plus 1 sat za mirovanje Vegetarijansko SASTOJCI ZA 4 OSOBE ZA TESTO ...
pročitaj još