Kuvar Luigi Stinga
Težina pripreme Lako
Vreme 25 minuta

SASTOJCI ZA 4 OSOBE
350 g širih špageta (spaghettoni)
200 g pekorina
40 g butarge (sušena riblja ikra)
limeta
maslac
so
biber

Spageti sa biberom i butargom

Kuvajte špagetone u velikoj količini slane ključale vode i procedite ih 2 minuta pre isticanja vremena naznačenog na pakovanju.
Izrendajte pekorino.
Isecite butargu na tanke šnite.
Sjedinite pekorino sa 2 kutlače vode od kuvanja testenine uz mešanje žicom.
Istopite kockicu maslaca u tiganju, dodajte biber i pola kutlače vode od kuvanja testenine; zatim dodajte špagetone i pržite ih još 2 minuta uz povremeno mešanje.
Skinite tiganj s vatre, uspite krem od pekorina i dobro promešajte.
Sipajte špagetone u tanjire, dodajte šnite sušene riblje ikre, narendanu koru limete i nekoliko tanko isečenih kriški. Odmah poslužite.

PRŽENI BAKALAR SA ZELENIM MAJONEZOM

AUTOR: Luigi Stinga / Foto: Riccardo Lettieri / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: La Cucina Italiana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije