Kuvar Sauro Riči
Težina pripreme Srednja
Vreme 2 sata
Vegetarijansko jelo

SASTOJCI ZA 6 OSOBA

350 g očišćenog boba
250 g brašna
150 g putera
12 „baby“ šargarepa
3 zrela avokada
1 jaje – 1 brokoli
1 batat
1 limun – mleko – senf
maslinovo ulje
so – šećer

Tartalete unutra

ZA TARTALETE
Isecite razmekšani puter, umesite ga sa brašnom, dodajte jaje, prstohvat soli i šećera i kašiku mleka. Smesu pokrijte i ostavite da se u frižideru „odmara“ jedan sat. Razvijte testo oklagijom da dobijete list debljine 2-3 milimetra; raspodelite ga u 6 okruglih kalupa prečnika 11 cm i dobro priljubite uz kalup. Testo obrežite duž ivice i izbušite zupcima viljuške. Tartalete prekrijte papirom za pečenje i napunite ih pasuljem ili suvim leblebijama, ili odgovarajućim keramičkim kuglicama namenjenim ovoj vrsti pečenja. Pecite 15 minuta u rerni na 180 stepeni Celzijusovih. Sklonite papir za pečenje i mahunarke i ostavite da se ohlade.

ZA POVRĆE I KREM
Stavite bob u ključalu slanu vodu na nekoliko minuta, ohladite ga i oljuštite. Batat takođe oljuštite i posebnom kašičicom vadite kružiće ili isecite krompir na kocke i zaoblite ivice nožem.
Kuvajte ih u ključaloj slanoj vodi 5-6 minuta. Razdvojte brokoli i takođe ga kuvajte u ključaloj slanoj vodi minut. Operite šargarepu i kuvajte je u kipućoj slanoj vodi minut, ohladite je i oljuštite. Pripremite avokado i pomešajte pulpu sa sokom od limuna, većim prstohvatom soli, tri kašike ulja i kašikom senfa. Raspodelite krem u tartalete, upotpunite ga povrćem i poslužite.

Tartalete možete da napravite 5-6 dana pre korišćenja. Ispecite ih, ostavite da se ohlade i sačuvajte u plehanoj kutiji. Napunite ih pre serviranja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.