Kuvar Joëlle Néderlants
Težina pripreme Za eksperte
Vreme 2 sata plus 10 sati stajanje

Vegetarijansko

SASTOJCI ZA 12 OSOBA

ZA KREM
360 g bele čokolade
200 ml slatke pavlake
150 ml grčkog jogurta
zvezdasti anis
kardamon
štapić cimeta
mandarina
ZA ROLAT
185 g kristal šećera
100 g brašna
35 g kakaa u prahu
5 jaja
2 žumanca
maslac
šećer u prahu
čokoladne mrvice
višnje u alkoholu
so

1 Rolat sa kremom od jogurta

ZA KREM
Zagrejte pavlaku sa 2 zvezdice anisa, komadićem cimeta, 4 zrna kardamona i korom od 1/2 mandarine. Isključite pre nego što proključa.
Izlomite belu čokoladu, dodajte pavlaku uz ceđenje i mešajte da dobijete krem; posle nekoliko minuta dodajte jogurt i ostavite krem da odstoji u frižideru 10 sati.
ZA ROLAT
Obložite pravougaoni pleh (30 x 40 cm) papirom za pečenje; podmažite ga maslacem i pospite brašnom.
Pomešajte brašno sa kakaom.
Umutite 5 belanaca sa prstohvatom soli, a zatim dodajte 75 g šećera.
Sjedinite, muteći mikserom, 7 žumanaca sa 110 g kristal šećera; dodajte mešavinu brašna i kakaa, uz prosejavanje, a zatim, pažljivo mešajući, sipajte umućena belanca.
Razvucite u plehu dobijeno testo, formirajući od njega ujednačen sloj debljine nešto manje od 1 cm. Pecite u rerni 9-10 minuta na 180℃.
Izvadite pleh iz rerne, prevrnite ga na list papira posut šećerom u prahu i ostavite da se ohladi.
Izvadite koru sa kakaom, premažite je kremom i urolajte po dužoj strani pomažući se papirom za pečenje. Zatvorite rolat uvijanjem krajeva papira po ugledu na omot bombone. Stavite u frižider na 30 minuta da se ohladi.
Odmotajte rolat, pospite ga šećerom u prahu, ukrasite čokoladnim mrvicama i višnjama, i poslužite.

AUTOR: Joëlle Néderlants / foto: Riccardo Lettieri / stajling: Beatrice Prada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije