Težina pripreme Lako
Vreme 20 minuta

Bez glutena

SASTOJCI ZA 8 KOMADA

300 g kozjeg sira kaprino
200 g crnih maslina bez koštice
150 g tunjevine iz konzerve
8 velikih listova Iceberg zelene salate
1 krastavac
1 limun
muskatni orah
biber

sarmice tunjevina

Operite krastavac i isecite ga na kockice, bez ljuštenja.
Začinite kaprino narendanom korom limuna i muskatnim orahom. Dodajte krastavac u kockicama.
Izgnječite tunu viljuškom i začinite je sa malo bibera i krupno iseckanim crnim maslinama.
Napravite 8 sarmica stavljajući na sredinu svakog lista po 1 kašiku tune i 1 kašiku kaprina sa kockicama krastavca.
Zamotajte listove u paketiće i držite ih na svežem mestu do služenja.
Kaprino je tvrdi kozji sir, ali nije kačkavalj i pravi se od kozjeg mleka, soli i maje i suši se 45 do 60 dana. Za kilogram kaprina je potrebno od 10 do 12 litara kozjeg mleka. Kod nas ga proizvodi porodica Jevtović iz okoline Kraljeva, a svoje proizvode donose i u Beograd, otprilike jednom u dva meseca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije