
Novi broj magazina La Cucina Italiana!
U razgovoru sa šefom Davidom Šimunićem, maestrom iz restorana Salon 1905, koji je u Gault&Millau vodiču za Srbiju proglašen za Šefa budućnosti,...
pročitaj jošKuvar Davide Brovelli
Težina pripreme Srednje
Vreme 1 sat i 10 minuta
Brži način 30 minuta sa gotovim taljatelama
Vegetarijansko
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
300 g brašna
200 ml sveže pavlake
125 g svežeg kaprina
100 g vrganja
100 g kraljevske bukovače
70 g lisičarki
50 g medenjača
50 g manjih bukovača
6 žumanaca
1 jaje
maslac
začinsko bilje po izboru
ekstradevičansko maslinovo ulje
so
ZA TALJATELE
Zamesite brašno sa žumancima i jajetom i mesite testo da dobijete ujednačenu smesu. Prekrijte je folijom i ostavite da odstoji 30 minuta.
Razvucite manje komade testa, ali ne pretanko, a zatim isecite taljatele širine oko 1 cm.
ZA KREM
Umutite 50 ml pavlake i sjedinite je s kaprinom (ili drugim kozjim sirom).
ZA SOS
Očistite sve pečurke i isecite ih na sitne komade; jedino medenjače ne morate seći.
Stavite šerpu sa slanom vodom na ringlu da proključa kako bi se testenina skuvala.
Propržite pečurke 2-3 minuta u velikom tiganju na 60 g maslaca, tako da dobro porumene. Nemojte ih soliti kako ne bi otpustile previše vode.
Sipajte u tiganj150 ml pavlake i mešajte je 2 minuta da se zgusne, uz dodatak manje kutlače vode od kuvanja testenine.
RIŽOTO SA KOPRIVOM I PEKORINO-SOSOM
Širom sveta popularna vrsta italijanskog hleba tj. focaccia prepuna je ukusa pečenog belog luka, čeri paradajza i mirisnog ruzmarina. Ova, neobičn...
pročitaj jošSquacquerone. A sad slog po slog: skva-kve-ro-ne. Izgovor može da predstavlja izazov, ali ovaj kremasti italijanski sir osvojiće vas na prvi zaloga...
pročitaj jošKuvar Davide Brovelli Težina pripreme Srednje Vreme 1 sat i 30 minuta plus 1 sat za mirovanje Vegetarijansko SASTOJCI ZA 4 OSOBE ZA TESTO ...
pročitaj još