Kuvar Davide Brovelli
Težina pripreme Srednje
Vreme 1 sat i 10 minuta
Brži način 30 minuta sa gotovim taljatelama
Vegetarijansko

SASTOJCI ZA 4 OSOBE
300 g brašna
200 ml sveže pavlake
125 g svežeg kaprina
100 g vrganja
100 g kraljevske bukovače
70 g lisičarki
50 g medenjača
50 g manjih bukovača
6 žumanaca
1 jaje
maslac
začinsko bilje po izboru
ekstradevičansko maslinovo ulje
so

Taljatele sa pecurkama

ZA TALJATELE
Zamesite brašno sa žumancima i jajetom i mesite testo da dobijete ujednačenu smesu. Prekrijte je folijom i ostavite da odstoji 30 minuta.
Razvucite manje komade testa, ali ne pretanko, a zatim isecite taljatele širine oko 1 cm.

ZA KREM
Umutite 50 ml pavlake i sjedinite je s kaprinom (ili drugim kozjim sirom).

ZA SOS
Očistite sve pečurke i isecite ih na sitne komade; jedino medenjače ne morate seći.
Stavite šerpu sa slanom vodom na ringlu da proključa kako bi se testenina skuvala.
Propržite pečurke 2-3 minuta u velikom tiganju na 60 g maslaca, tako da dobro porumene. Nemojte ih soliti kako ne bi otpustile previše vode.
Sipajte u tiganj150 ml pavlake i mešajte je 2 minuta da se zgusne, uz dodatak manje kutlače vode od kuvanja testenine.

RIŽOTO SA KOPRIVOM I PEKORINO-SOSOM

AUTOR: Davide Brovelli / Foto: Riccardo Lettieri / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: La Cucina Italiana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije