Kuvar Rita Pellecchia
Težina pripreme Srednje
Vreme 3 sata i 30 minuta

SASTOJCI ZA 10‒12 OSOBA

2,4 kg telećeg buta
300 g pančete
12 svežih urmi
2 pomorandže
konjak
žalfija
ruzmarin
ekstra devičansko maslinovo ulje
krupna so

1 Teleće pečenje urme

Iseckajte vezu žalfije i vezu ruzmarina; stavite bilje u vatrostalnu posudu, pomešajte ga sa šakom krupne soli i maslinovim uljem, pa ovu mešavinu utrljajte u meso.
Obložite ga komadićima pančete i povežite kuhinjskim kanapom kako bi zadržalo formu tokom pečenja.
Stavite meso u šerpu podmazanu uljem i poklopite je, uključite rernu, pa je ubacite da se peče na veoma niskoj temperaturi oko 3 sata. Posle 30 do 35 minuta nalijte 1 čašicu konjaka, poklopite i nastavite sa pečenjem. Na pola procesa dodajte 6 urmi isečenih na komadiće. Na kraju će meso biti dobro pečeno.
Izmiksirajte sos i, ako volite da bude ređi, procedite ga kroz cediljku sa gustim sitom.
Ostavite pečenje da odstoji 15 do 20 minuta pre nego što počnete da ga sečete. Poslužite meso preliveno sosom, uz dodatak svežih urmi i kriški pomorandže.

AUTOR: Rita Pellecchia / foto: Riccardo Lettieri / stajling: Beatrice Prada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije