Krem od limuna (Lemon Curd) uz čaj u pet predstavlja slasnu alternativu marmeladi.

Krem od limuna obično se koristi za punjenje krostate ili mafina, a odličan je i kao namaz, poslužen uz keks ili za pripremanje neodoljivog musa (potrebno je pomešati ga sa 200 g umućene slatke pavlake). Pratite recept Simone Galimberti da biste postigli pravu gustinu i napravili balans između slatkoće i kiselosti.

SASTOJCI:
za krostatu (P=20 cm)
150 g šećera
60 g maslaca
sok od 2 limuna
(oko 130 ml soka)
kora od 1 limuna
2 jajeta
1 kašičica kukuruznog skroba

Narendajte koru 2 limuna bez belih delova (albedo) koji su gorki, pa ih iscedite.
Istopite maslac u šerpi.
Skinite sa vatre pa dodajte šećer, sok od limuna i narendanu koru.
Umešajte jaja i kukuruzni skrob žicom za mućenje.
Prebacite smesu u manju šerpu i kuvajte 3-4 minuta posle ključanja, mešajući žicom da se zgusne.
Procedite krem od limuna kroz cediljku da odstranite eventualne grumuljice.
Prekrijte ga streč-folijom dok je još topao i ostavite da odstoji u frižideru bar 1 sat.

AUTOR: Simone Galimbreti / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: Riccardo Lettieri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.