
Vreme je za ČAJ
Ovaj ritual praktikuje se u salonima luksuznih hotelskih lanaca, ali u njemu na ništa manje glamurozan način možete uživati i kod kuće, u intimnoj ...
pročitaj jošKrem od limuna obično se koristi za punjenje krostate ili mafina, a odličan je i kao namaz, poslužen uz keks ili za pripremanje neodoljivog musa (potrebno je pomešati ga sa 200 g umućene slatke pavlake). Pratite recept Simone Galimberti da biste postigli pravu gustinu i napravili balans između slatkoće i kiselosti.
SASTOJCI:
za krostatu (P=20 cm)
150 g šećera
60 g maslaca
sok od 2 limuna
(oko 130 ml soka)
kora od 1 limuna
2 jajeta
1 kašičica kukuruznog skroba
Narendajte koru 2 limuna bez belih delova (albedo) koji su gorki, pa ih iscedite.
Istopite maslac u šerpi.
Skinite sa vatre pa dodajte šećer, sok od limuna i narendanu koru.
Umešajte jaja i kukuruzni skrob žicom za mućenje.
Prebacite smesu u manju šerpu i kuvajte 3-4 minuta posle ključanja, mešajući žicom da se zgusne.
Procedite krem od limuna kroz cediljku da odstranite eventualne grumuljice.
Prekrijte ga streč-folijom dok je još topao i ostavite da odstoji u frižideru bar 1 sat.