Cruffin je zaista kraljevsko pecivo i idealan je ako želite da uživate u slatkom doručku ili branču.

Konačno, evo cruffina u našoj školi tj. kroz objašnjenje pripreme u slikama, koje je priredila Joëlle Néderlants. Pred vama je savršena kombinacija puterastog, slojevitog peciva u kojem možete uživati kada vi to poželite.

Kuvar Joele Nederlants
Težina pripreme Za eksperte
Vreme 1 sat i 30 minuta
plus 2 sata i 30 minuta za narastanje testa
Vegetarijansko

SASTOJCI ZA 8 KOMADA
300 g brašna tip 400
200 g putera
75 ml mleka
40 g kristal šećera
1 kesica suvog pivskog kvasca
šećer u prahu
so

Croffin

Otopite kvasac u 85 ml vode.
Pomešajte brašno i šećer, dodajte mleko, vodu sa kvascem, 50 g razmekšalog putera i prstohvat soli. Mesite da dobijete loptu, homogenu i glatku; umotajte je u vlažnu krpu i ostavite da na oko 28 stepeni raste sat i 30 minuta.
Otopite 150 g putera.
Podelite testo na 8 jednakih delova. Svaki deo razvucite u pravougaoni oblik (45 x 15 cm) debljine 1 mm. Oblikujte 4 štapića i potom 8 rolnica prateći uputstvo u dnu strane.
Namažite puterom 8 okruglih modli, širine 7 cm, i u njih položite rolnice od testa. Ostavite ih 1 sat da narastaju na 28 stepeni.
Pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Ohladite krofine, pospite ih šećerom u prahu i poslužite, po ukusu uz slatko od jagoda.

1. Premažite 8 listova testa istopljenim puterom.
2. Urolajte 4 u obliku štapića.
3. Svaki umotajte u još jedan list testa.
4. Umočite nož u brašno i presecite štapić po dužini tako da ne zgnječite testo.
5. Svaku polovinu umotajte u rolnicu tako da deo koji ste prvo zasekli nožem stavljate ka unutra.

DOBRO JE ZNATI
Krofini nisu preterano slatki: ako ih na kraju ne pospete šećerom u prahu, možete da ih konzumirate i u slanim varijantama. Izvrsno idu uz paštetu, biljne sireve i pršutu.

AUTOR: Joëlle Néderlants / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: Riccardo Lettieri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije