Kuvar Davide Brovelli
Težina pripreme Srednje
Vreme 1 sat i 30 minuta
plus 1 sat za mirovanje
Vegetarijansko

SASTOJCI ZA 4 OSOBE
ZA TESTO
400 g brašna
100 g mladog spanaća
3 žumanca
2 jaja
ekstradevičansko maslinovo ulje
so
ZA NADEV
450 g rikote
160 g začinskog bilja
40 g narendanog parmezana
nana
so
biber

ZA SOS
160 g svežeg kozjeg sira (kaprino)
50 g cikorije
1 čen belog luka
maslac
mleko
nana
so
biber

ZA TESTO
Blanširajte spanać 1 minut u slanoj ključaloj vodi, dobro ga iscedite i miksirajte zajedno sa jajima, žumancima i sa malo ulja. Zamesite sa brašnom da dobijete izjednačenu smesu; oblikujte testo u lopticu, prekrijte je streč-folijom i odložite u frižider da odstoji bar 1 sat.
Pospite brašnom radnu površinu i razvucite testo na debljinu 1 mm, tako da dobijete dugačku pravougaonu traku široku 10 do12 cm.

ZA NADEV
Ocedite rikotu na kuhinjskom ubrusu.
Isperite začinsko bilje, blanširajte ga nekoliko sekundi i iscedite.
Isitnite desetak listova nane.
Pomešajte rikotu sa narendanim parmezanom, biljem i nanom, a potom posolite i pobiberite.

Ravioli sa sosom od kozjeg sira

Gomilice nadeva rasporedite po gornjem delu trake, sa razmakom od oko 5 cm. Svuda oko nadeva testo
premažite vodom.

Ravioli sa sosom od kozjeg sira

Prekrijte gomilice nadeva donjim delom trake.

ZA SOS
Sjedinite kozji sir sa 3 do 4 kašike mleka, prstohvatom soli, malo bibera i nekoliko isitnjenih listova nane.
Očistite cikoriju i pržite je nekoliko minuta u velikom tiganju sa malo maslaca, zgnječenim čenom belog luka i prstohvatom soli.

Ravioli sa sosom od kozjeg sira

Dobro pritegnite da se zalepi i da istisnete vazduh.

Ravioli sa sosom od kozjeg sira

Isecite raviole pomoću nazubljenog valjka za sečenje testa.

Pripremite raviole prema objašnjenjima datim uz fotografije.
Kuvajte ih u slanoj ključaloj vodi; kada isplivaju na površinu, procedite ih i ubacite na 1 minut u tiganj sa cikorijom, lagano mešajuci.
Poslužite raviole sa cikorijom, listovima nane i sosom od kaprina.

AUTOR: Davide Brovelli / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: Riccardo Lettieri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije