U potrazi ste za delikatnim rolatom? Isprobajte naš recept za savršen biskvit sa malinama prateći objašnjenja prikazana kroz fotografije.

Jednostavnost pripreme i kombinacija delikatnih ukusa čine ovaj rolat ultra laganim i osvežavajućim. Vazdušast biskvit poput sunđera, prekriven bogatim kremom i posut malinama, predstavlja izuzetan desert. Nemoguće je pogrešiti, uverava vas Joëlle Néderlants.

FRANGIPANE TART SA PEKAN ORASIMA

Vreme: 1 sat i 10 minuta plus 2 sata završnog hlađenja

SASTOJCI za 8 osoba
200 ml slatke pavlake
200 g malina
100 g granuliranog šećera
50 g brašna
40 g kukuruznog skroba
35 g svežeg krem sira
4 belanca
3 žumanca
1 mahuna vanile
1 limeta
šećer u prahu
so
maslac i brašno

 

1. Pripremite biskvitno testo: žumanca umutiti sa 60 g šećera i semenkama vanile dok ne postanu penasta.
2. Belanca ulupajte s prstohvatom soli i kad počne da se zgušnjava, dodajte 40 g šećera, zatim nastavite dok ne dobijete čvrsti šne
3. Šne nežno sjedinite sa žumancima.
4-5. Pomešajte skrob i brašno i dodajte ih kroz sito u smesu od jaja.
6. Mešajte odozdo prema gore, pazeći da se smesa ne razdvoji.
7. Ulijte testo u pleh obložen namašćenim i pobrašnjenim papirom za pečenje.
8-9. Poravnajte smesu i pecite na 170°C 10 minuta. Izvadite pleh i okrenite ga naopako i položite, sa sve biskvitom, na drugi pleh posut šećerom u prahu. Ostavite tako da se hladi 8-10 minuta.
10-11. Odvojte biskvitno testo od pleha u kojem se peklo i dok je još vlažno urolajte ga, a da ne skidate papir za pečenje. Tako urolano neka stoji 10 minuta.
12. U međuvremenu umutite slatku pavlaku sa naribanom koricom limete i 50 g šećera u prahu, pa dodajte krem sir i izmiksajte. Tek sada odvojte testo od papira i premažite ga kremom.
13. Dodajte naseckane maline.
14. Urolajte ponovo i umotajte rolat u papir za pečenje i stavite ga da se hladi u frižideru oko 2 sata. Poslužite ga posutog šećerom u prahu, koji će prekriti sve eventualne sitne nedostatke na površini testa.

Savet plus:
Neka se biskvitno testo ohladi ispod pleha za pečenje jer tako ne gubi vlagu. Oblikujte ga odmah nakon toga i održite oblik kada ga nafilujete.

CREMA PASTICCIERA

AUTOR: Joëlle Néderlants / Foto: Riccardo Lettieri / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: La Cucina Italiana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije